Eten en drinken in Marrakech

Een vakantie in Marrakech betekent uitgebreid kennismaken met de Marokkaanse keuken. Overal in Marrakech kun je heerlijk genieten van Marokkaanse spijzen, heerlijke verse vruchtensappen en natuurlijk de bijna onvermijdelijke Marokkaanse muntthee. Hoewel je ook in Marrakech een McDonalds ziet is het hier vooral de authentieke keuken waar je mee te maken krijgt. Wie zich daarvoor openstelt die zal na afloop van zijn/haar vakantie in Marrakech zeker een paar gerechten opnieuw willen eten. Wie overigens de kans krijgt die moet zeker deelnemen aan een kookworkshop in Marrakech. Onder begeleiding ga je zelf inkopen doen op de markt waarna je gezamenlijk diverse gerechten gaat bereiden die daarna genuttigd worden.

Marrakech bezienswaardigheden

Marrakech is een stad waar voldoende te zien en te doen valt. Of je alles wilt en kunt zien hangt af van het aantal dagen dat je in Marrakech bent en je persoonlijke wensen.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Marrakech op een rijtje gezet:
Marrakech bezienswaardigheden top 10

 

De stad Marrakech heeft heel wat heerlijkheden te bieden. De traditionele Marokkaanse gerechten zijn vrijwel in elk restaurant te koop. Wat je het meeste tegenkomt op de kaart is natuurlijk de couscous in al zijn varianten, de harira soep (op basis van tomaten, linzen en kikkererwten), tajine (stoomgerecht) gerechten uit een typische aardewerk pot, pastilla (zoet deeghapje) met bijvoorbeeld kip vulling en briouates (filodeeg hapjes) met vulling als kaas, vis en kip. Maar ook lamsvlees spiezen, salades, slakken en gekruide worstjes zijn er veelvuldig op de kaart terug te vinden. Qua drinken zijn het vooral veel vruchtensappen, cocktails zonder alcohol en natuurlijk de muntthee die de kaart sieren. Voor toeristen zijn er ook allerlei alcoholische dranken te bestellen zoals rum, wijn en andere likeurtjes. De wijn die er geschonken wordt is vaak in Marokko verbouwd. Bijvoorbeeld de Cabernet van Médaillon is erg lekker.

‘s Avonds verandert een deel van het beroemde plein Place Djemaa el Fna in een groot openlucht restaurant. Allerlei eetstalletjes serveren aan lange tafels allerlei lekkernijen uit de Marokkaanse keuken tegen een zeer aangename prijs. De restaurants van de ‘nieuwe stad’ in de wijk Guéliz zijn moderner ingericht, maar qua prijs veel duurder dan de oude Medina en zijn plein.

Begin de dag maar eens met een goed kopje koffie of espresso op het terras van Café de France. Ondertussen zie je het plein Place Djemaa el Fna langzaam tot leven komen en de drukte toenemen. Na de ochtend ga je lekker lunchen op het dakterras van Café Arabe aan de Rue Mouassin, iets ten noorden van het prachtige fontein op de Place Mouassine. Dineren doe je dan vervolgens in één van de mooiste restaurants van de Medina. Namelijk bij Le Marrakchi aan het Place Djemaa el Fna. Dit restaurant moet je vanbinnen gezien hebben.

De restaurants in de wijk Guéliz zijn veel hipper dan die je in de Medina tegenkomt. Over de smaak van het eten valt te twisten. Hoewel het in beide wijken zeker niet slecht is. Leuke restaurants zijn Le Charlot en Elite. Beiden liggen aan de Avenue Mohammed V. Ook in de zijstraten van deze brede laan zijn verschillende toptenten te vinden. De wijk Hivernage, wat ten zuiden van Guéliz ligt, staat meer bekend om zijn nachtleven en de kapitale villa’s.

Meer info over Marrakech

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Marrakech:
Marrakech tips

Marrakech klimaat & weer
Zonvakantie in Marrakech

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy